Přehled článků

Výstava: Cesty k přelomu. Středovýchodní Evropa 1939 – 1989

Od středy 26. října bude na náměstí před Národní technickou knihovnou v Praze 6 umístěna neobvyklá panelová výstava: „Cesty k přelomu. Středovýchodní Evropa 1939 – 1989“. Expozice, kterou připravili historici z Evropské sítě Paměť a solidarita odhaluje složitý proces osvobozování se části Evropy od komunistické diktatury.

Celý článek


„Dobrodinec“ v metru s kšiltem na pravou stranu

Na nástupišti metra zapomněl tašku s osobním počítačem. Náhodný kolemjdoucí ho pak vzal do trvalé „úschovy“.  

Celý článek


Dvoutýdenní prcek už vesele běhá

Za pěkného počasí jsou obě letošní sloní mláďata, třináctidenní Tamařino slůně a půlroční Maxmilián, od 13 hodin k vidění ve venkovním výběhu v Údolí slonů.

Celý článek


Colors of Tibet. Nová kolekce návrhářky Martiny Nevařilové je inspirovaná Tibetem

„Často hledám inspiraci na svých cestách u původních kultur z celého světa. Tentokrát mne oslovily strohé portréty tibetských mužů, žen a dětí, bohatě zdobených typickými šperky a pletenými doplňky z vlny tibetských jaků, koz a ovcí,“ uvedla návrhářka.

Celý článek


Kabinety Stuchlé. Kouzelný svět pohyblivých loutek

Hravé, oživlé, interaktivní loutky, které samy reagují pohybem na každého nového příchozího –  mořská panna mrskne ocasem, silák zatroubí na trumpetu a charlestonové tanečnice začnou divoce křepčit. Fascinující díla známé řemeslné výtvarnice Stanislavy Stuchlé představí výstava Kabinety Stuchlé v Galerii Portheimka.

Celý článek


Noc divadel: Party na jevišti, scénické čtení, divadelní dílnička

Písně z inscenace Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách s party na jevišti, divadelní dílnička pro děti, scénické čtení her Pravda a Lež od Floriana Zellera, charitativní dražba předmětů věnovaných herci, měření Zdi zamilovaných a mnoho dalšího čeká na návštěvníky divadel ABC a Rokoko v rámci Noci divadel.

Celý článek


Byl na kaši kvůli přítelkyni, proto se choval jako…

Na opilého mladíka upozornil strážníky z Hlídkového útvaru dozorčí metra ve středu kolem půl jedenácté večer. Ten měl dle jeho slov napadat na nástupišti ve stanici Náměstí Republiky cestující. Hlídka zde uviděla dva muže, z nichž jeden křičel a nadával ostatním cestujícím.

Celý článek


Co mě budíte, vy mrd.y?!

Minulý týden ve středu ráno při kontrole veřejně přístupných prostor na Letišti Václava Havla našla hlídka městské policie spát na lavičkách muže, který měl kolem rozházené igelitové sáčky s jídlem. Strážníci se muže pokoušeli vzbudit a teprve po několikátém pokusu se jim to podařilo.

Celý článek


Pouze bolestivě vykřikoval, zraněný bezpečák ze supermarketu se ale potom choval agresivně

Muži, který měl upadnout v Rochovské ulici, vyjela na pomoc hlídka strážníků ze čtrnáctého pražského obvodu v neděli večer. Pod schody nalezla starého muže, kterému z nosu a ucha tekla krev a který na oslovení strážníků nijak nereagoval, pouze bolestivě vykřikoval.

Celý článek


Víte, co jíte? Vybudí náš mozek více jídlo nebo sex? Odpoví Food Film Fest

Vybudí náš mozek více pohled na jídlo nebo na sex? Kdy je potrava lékem a kdy se mění v jed? Souvisí přítomnost pesticidů v organismu s dramatickým nárůstem autismu u dětí? Víme vlastně, co jíme? Na takové a další otázky nabídne odpovědi Food Film Fest. 

Celý článek


Nadržený třicátník svalil dívku na zem vagónu a sápal se na ni. Teď má okno

Od začátku letošního dubna pracují kriminalisté na případu, při kterém zatím neznámý muž zaútočil na dívku ve vagonu metra. Krátce před půlnocí si vyhlédl dívku, která čekala na soupravu metra ve stanici Motol. Když metro přijelo, dívka nastoupila do vagónu a za ni také tento muž. Protože s ním nechtěla být sama v jednom voze, ještě v této stanici několikrát přestoupila do jiného vagónu, ale muž ji neustále následoval.

Celý článek


Řidič v rauši

Cizince pod vlivem drog zadrželi strážníci v pátek kolem jedné hodiny ráno v Sekaninově ulici na pomezí druhé a čtvrté městské části.

Celý článek


Kuriozita: Prozradila je nabíječka

V sobotu večer si v Pánkově ulici hlídka městské policie z Prahy 15 všimla sloupu veřejného osvětlení, ze kterého vedly dva slabé dráty, na které byla připojena nabíječka.

Celý článek


Krvavá hádka: Vzala na partnera nůž, známe motiv

Ve středu večer volala na tísňovou linku 158 obyvatelka domu v ulici Ke Koulce na Smíchově a oznámila, že z přízemního bytu se ozývá hlasitá hádka a paní křičí o pomoc.

Celý článek


Vypadá jako skřet se svítícíma očima, je velmi drzý a nebezpečný

Kriminalisté pátrají po muži, který podle nich koncem září vykradl v Praze 8 byt, ve kterém spali čtyři studenti. Dva z nich se během krádeže sice probudili, ale mysleli si, že po bytě chodí někdo ze spolubydlících, proto nic neudělali.

Celý článek


1 ... << 142 143 144 145 146 147 148 >> ... 264