Přehled článků

V Praze 11 jsou nově dvě legální plochy pro graffiti

Legální plochy pro sprejery jsou jedním z možných způsobů, jak se město může s problémem sprejerství vypořádat. V Praze 11 jsou další dvě zdi pro legální graffiti, na kterých může komunita sprejerů volně tvořit, aniž by se dopouštěla trestného činu.

Celý článek


Praha 11: Běh v Milíčovském lese

V Milíčovském lese na dětském hřišti Vodnická odstartuje v sobotu 13. května v 15 hodin charitativní běh.

Celý článek


Praha 9: Den dětí v Parku Zahrádky

Na cestu kolem světa za jeden den zve děti Praha 9. V Parku Zahrádky pro ně budou 1. června připraveny pohádky, atrakce, workshopy i animáci. Zazpívá Leona Machálková.

Celý článek


Jamiroquai trhali rekordy, v červnu vystoupí v Praze

Není mnoho hudebních interpretů, kteří by se mohli pochlubit zápisem do Guinessovy knihy rekordů. A angličtí Jamiroquai mají hned dva, zcela rozdílné. Jejich album Traveling Without Moving z roku 1996 je nejprodávanějším funkovým albem všech dob. Ale to není nic proti tomu, že koncert nazvaný Gig in the Sky a uspořádaný na palubě soukromého Boeingu 757 v únoru 2007, dostal titul Nejrychlejšího koncertu. Letadlo tehdy mělo rychlost 1017 kilometrů v hodině.  

Celý článek


Makrlíková křtila knihu, hosté soutěžili o nejkrásnější truhlík

Moderátorka, novinářka, a především zahradní architektka Dana Makrlíková pokřtila za účasti známých osobností svou již druhou knihu s názvem Zahrady od Dany 2. Nová kniha je pokračováním prvního dílu, který nabízí mnoho praktických nápadů a užitečných rad pro milovníky zahrad. Druhý díl se zaměřuje na problémy, se kterými se majitelé zahrad potkávají.  

Celý článek


Nové hřiště pro starší děti v Praze 11

Jižní Město se může pochlubit více než 70 dětskými hřišti. Nové hřiště, tentokrát pro starší děti, vzniklo z návrhu participativního rozpočtu, který vyhlásila městská část.

Celý článek


Moje nová tvář. Natáčení příběhu popálené Martiny je u konce

Celovečerní dokumentární film Moje nová tvář režisérky Jarmily Štukové je autentickou výpovědí Martiny, kterou v roce 2013 polil její bývalý přítel kyselinou. Tento příběh otřásl celou zemí. Film mapuje Martininy kroky od chvíle, kdy se svět, jak ho znala, z vteřiny na vteřinu zhroutil. Ve velmi intimním vyprávění sledujeme Martinu od nejhlubších pádů až po největší pokroky a úspěchy. 

Celý článek


U Národního divadla pokračuje výstava Salon dřevostaveb

Festival Salon dřevostaveb ve středu 19. dubna zahájili svými přednáškami renomovaní zahraniční architekti. Výstava těch nejlepších dřevostaveb současnosti spolu s impozantní dřevěnou instalací bude na piazzettě Národního divadla k vidění až do poloviny května. 

Celý článek


Jóga pro seniory v Jandově ulici

Cvičení podle systému Jóga v denním životě pod vedením zkušeného lektora Otto Kaila se koná každé úterý od 14:30 do 16 hodin v Obecním domě, Jandova 4, Praha 9.

Celý článek


Na čarodějnice do parku Václavka

V neděli 30. dubna se v parku Václavka na Střížkově budou pálit čarodějnice a stavět májka. Začíná se v 16 hodin, masky vítány.

Celý článek


Vzniká celovečerní film Milion chvilek, na dokončení se skládá veřejnost

Když na jaře 2019 začala režisérka Amálie Kovářová natáčet přípravu demonstrace spolku Milion chvilek na Václavském náměstí, netušila, že se jí pod rukama začal odehrávat inspirativní příběh o neutuchající snaze a boji občanské české společnosti, která se opět hlásí o své slovo – ať už během demonstrací, pandemie nebo ve volbách. Z krátkého filmu se stal film celovečerní, který brzy spatří světlo světa. Nyní se veřejnost prostřednictvím crowdfundingové sbírky na Hithitu skládá na dokončovací práce filmu.

Celý článek


4 Tenoři vzdávají hold jubileu Karla Svobody videoklipem Krev toulavá

4 Tenoři krátce po převzetí Zlaté desky Supraphonu za své nové album Láska prý přicházejí s videoklipem na píseň Krev toulavá hitmakera Karla Svobody, jehož nedožité pětaosmdesátiny si letos připomínáme. Jeho song ze slavného televizního seriálu Cirkus Humberto nazpíval před pětatřiceti lety s textem Karla Šípa Karel Gott. 

Celý článek


Praha 11: Hraní bez hranic

KC Zahrada zve všechny sousedy, Čechy i cizince, na den plný her, tvoření a společného sdílení.  

Celý článek


Na Střížkově se budou pálit čarodějnice

V neděli 30. dubna se v parku Václavka na Střížkově budou pálit čarodějnice a stavět májka. Začíná se v 16 hodin, masky vítány.

Celý článek


Komu se nelení, tomu jde kreslení. Výstava na radnici Prahy 11

Komu se nelení, tomu jde kreslení. Výstavu s tímto názvem si můžete přijít prohlédnout na radnici, kde jsou k vidění práce žáků výtvarného oboru ZUŠ Olešská z Prahy 10, které vznikly pod vedením Dagmar Langové.

Celý článek


1 ... << 8 9 10 11 12 13 14 >> ... 265