Přehled článků

Divadlo archa zkoumá, jak se žije v česku mladým Vietnamcům

Jsou mladí, vzdělaní, úspěšní, jejich rodiče si přejí, aby jim svět ležel u nohou. Vietnamci druhé generace však chtějí žít po svém. Rozdíly mezi nimi a Čechy přitom stále přetrvávají, i když se obě komunity každou další generaci více sbližují. A právě na autentické příběhy tří mladých Vietnamců láká pražské divadlo Archa v nové inscenaci nazvané Každý má v sobě dva vlky. 

Celý článek


Mr. Kriss vystavuje své ilustrace v Café Nona

Kristián Mensa, který je znám jako Mr.Kriss, je skvělý tanečník s nekonečně ohebným tělem. Je vítězem ročníku 2019 „Red Bull Dance Your Style – Česká republika“.  Magazínem Huffington Post byl zařazen do žebříčku „20 under 20“ mezi 20 nejnadanějších inovátorů mladé generace z celého světa a v neposlední řadě je také talentovaným ilustrátorem.

Celý článek


Turnaj ve stolním tenisu o pohár starosty Prahy 14

Poměřit své síly ve stolním tenisu můžete na turnaji pro amatérské hráče a hráčky v sobotu 11. března.

Celý článek


Diskotéka pro děti v Praze 9

Rodiče mohou začít připravovat masky pro svoje ratolesti, v sobotu 25. února se od 15 hodin koná maškarní diskotéka pro děti.

Celý článek


Masopustní Karneval na Kluzišti Střížkov

V neděli 26. února se můžete těšit na Masopustní Karneval. Od 15:30 do 19 hodin se koná akce pro děti a dospělé, na programu budou soutěže, diskotéka a malování na obličej.

Celý článek


Tematická snídaně na Plechárně: Jordánsko s Lukášem Foktem

Na Plechárně v Praze 14 se celý únor konají tematické snídaně. Během nich se dozvíte zajímavosti z různých koutů světa. Ve středu 22. února se podíváte do Jordánska na slavné město Petra.

Celý článek


Pražské duo 20 Minutes slaví 12 let na scéně, fušuje i do amerického country!

20 Minutes je projekt jednovaječných dvojčat Simony a Alex Denisy Katzer (26), založený v roce 2010 ve věku 14 let. Sestry si samy píší, skládají a produkují vlastní hudební tvorbu, která stojí na pomezí popu, amerického country a RnB.

Celý článek


Jedenáctiletý vandal byl zadržen na pánských toaletách

Teprve jedenáctiletého sprejera chytil ve středu 15. února odpoledne v areálu volejbalových hřišť na Praze 4 muž, který pak přivolal strážníky.

Celý článek


Mladík se na Karlově mostě přivázal k lampě, chtěl umřít

Při kontrole Karlova mostu si v noci na dnešek strážníci všimli mladíka v kraťasech s provazem v ruce, který byl přivázaný k lampě veřejného osvětlení.

Celý článek


Česko má třetího nejlepšího kamnáře v Evropě. V konkurenci obstál 22letý Pavel

Koncem ledna v Rakousku proběhlo mistrovství Evropy kamnářů. V silné konkurenci obstál i český kamnář a z dvoudenního soutěžního klání přivezl bronz.

Celý článek


Luskouní mládě přibývá na váze

Mládě luskouna krátkoocasého narozené v Zoo Praha přibývá na váze. Chovatelé se po konzultaci s Taipei Zoo uchýlili k dokrmování poté, co se potvrdilo, že samice Run Hou Tang nemá dostatek mateřského mléka. Malá samička náhradní stravu ochotně přijímá, a tak nyní první v Evropě narozený luskoun přibírá každým dnem.

Celý článek


Jihoměstský masopust 2023

Jihoměstský masopust se koná sobotu 18. února. Průvod masek s kapelou vychází ve 14 hodin od metra Opatov směrem do Centrálního parku.

Celý článek


Tematická snídaně na Plechárně: Život v Anglii

Na Plechárně v Praze 14 se celý únor konají tematické snídaně. Během nich se dozvíte zajímavosti z různých koutů světa. Ve středu 15. února se s Ondřejem Šormem podíváte na místa a uslyšíte o životě v Anglii.

Celý článek


Bára Kodetová nazpívala píseň pro týrané ženy

V prostorách galerie kavárny Louvre na Národní třídě Barbora Kodetová na konci ledna křtila za účasti řady hostů svou novou píseň, kterou protestuje proti domácímu násilí. K debutovému hudebnímu počinu „Náš dům“ složil text Václav Kopta, který na křtu nesměl chybět.

Celý článek


Buchta z Braníka rozhýbává rázovitou čtvrť a točí o ní podcasty

Mira Košťálková se v Braníku narodila, žije tu a provozuje kavárnu, jejímž prostřednictvím spojuje a podporuje sousedy. Také miluje dobrou kávu a ještě víc tuhle čtvrť i s jejími obyvateli, se kterými a pro které právě natáčí podcasty.

Celý článek


1 ... << 10 11 12 13 14 15 16 >> ... 264