Přehled článků

Někdy stačí málo. Daruj, co nenosíš. Charitativní sbírka na zastávkách

Druhý ročník sbírkové akce, tentokrát pod názvem „Někdy stačí málo, daruj, co nenosíš“, proběhne ve dnech 24. a 25. srpna na zastávkách MHD Dejvická, Luka, Náměstí Míru, Pankrác a Vysočanská. Na tato místa můžete přinést oblečení, obuv a toaletní potřeby. Ty budou darovány Armádě spásy.

Celý článek


Pohlavní choroby od docenta Šmoka pro ně nebyly, i tak vzali HIV a syfilis útokem

Vysoký nárůst zájmu zaznamenalo také testování na HIV a syfilis, které minulý týden během festivalu Prague Pride opět prováděla Česká společnost AIDS pomoc.

Celý článek


Jako zloději jsou tihle dva nešikové pro smích

Od 17. července pátrají žižkovští policisté po dvojici nenechavců, kteří škodu v řádu desítek tisíc korun způsobili hlavně svou nešikovností.

Celý článek


Stal se z něj paroháč, pomsta se mu vymkla z rukou

Muž v Praze vydíral ženatého muže, který měl vztah s jeho partnerkou. Vyděrač chtěl 100 000 korun pod pohrůžkou, že všechno oznámí manželce i zaměstnavateli vydíraného. Podezřelý byl spolu s dalším mladíkem dopaden v pondělí při předání peněz, policisté přitom museli použít varovný výstřel.

Celý článek


Obrazy z říše pohybu. Premiéra česko-maďarského tanečního představení

V neděli 4. září od 19:30 hodin uvede Motus, produkce divadla Alfred ve dvoře  ve spolupráci se Studiem ALTA nové představení Kontrapunkt (Obrazy z říše pohybu) Andrey Miltnerové (GB/ČR) a Rity Góbi (HU). Inscenace se inspirovala skrytou říší hmyzu a zabývá se animální podstatou pohybu jako takového: dvojice odlišných tanečních energií zakuklených do hmyzího pohybu – pohybu, který jim dodává kyslík potřebný k přežití jepičího života na jevišti.

Celý článek


Noční rodinné drama: Syn nemůže zvednout vlastní mámu, také se skácel

Dnes krátce po půlnoci přijali strážníci z Prahy 11 oznámení, že v bytě v Radimovické ulici syn žádá o pomoc se zvednutím matky, která upadla na zem

Celý článek


Svět se zbláznil? Černé Lucii se ve třinácti narodil potomek s tváří jako dědeček, zn. je bílý jako sníh

V trojské zoologické zahradě přišlo v sobotu na svět mládě guerézy pláštíkové. Malý africký primát, jehož mláďata svou sněhobílou kudrnatou srstí připomínají beránky, se narodil samici Lucii.

Celý článek


Blíží se noc netopýrů, budete si na ně moci i sáhnout

Ačkoliv je netopýr velmi zajímavým zvířetem, nikdy si přílišnou lásku a náklonnost u lidí nevybudoval. Přesto je za ochranu tohoto jediného létajícího nočního savce nutno více bojovat. Některé jeho druhy jsou už kriticky ohrožené. Na to má také upozornit mezinárodní akce Noc pro netopýry, která se uskuteční i na Toulcově dvoře v Praze 10.

Celý článek


Dáma se napila ohnivé vody, pak vyrazila do parku provokovat i obtěžovat

V pátek večer přijali strážníci oznámení, že agresivní opilá žena obtěžuje kolemjdoucí a napadá ochranku parku ve Vrážské ulici v Praze 5. Při příjezdu strážníků se pokoušela jedno z pracovníků bezpečnostní agentury udeřit do obličeje.

Celý článek


Dala partnerovi pěstí. Důvod? Neuvěříte!

V sobotu v půl jedné v noci přijala Městská policie Praha oznámení, že v ulici Milady Horákové se vzájemně napadají dvě ženy. Na místě strážníci zjistili hlouček osob, které měly mezi sebou konflikt.

Celý článek


Absurdita na policejní služebně, zkouška musela ověřit, jak jsou na tom policisté s drogami a alkoholem. Proč?

V pondělí okolo půl třetí ráno vyjelo z křižovatky v Bohdanečské ulici auto tak rychle, že se neudrželo ve svém pruhu a nebezpečně vjelo do protisměru. Než mu čakovičtí policisté stihli dát pokyn k zastavení, řidič sešlápnul plyn a na okamžik se ztratil z dohledu.

Celý článek


Ubožák to zkusil na stařenku! Dopadl tak, jak si zasloužil

Devětadvacetiletý muž se pokusil ukrást příruční zavazadlo šestasedmdesátileté ženě v autobuse číslo 267. Díky pohotové reakci jednoho z cestujících se to naštěstí nepovedlo. Řidič autobusu pak uzavřel dveře a přivolal hlídku městské policie. Případem se nyní zabývají policisté.

Celý článek


Řekl o své bouli na gatích: Je to moje láska! Po chvíli s ní mrsknul o zem

V sobotu odpoledne vyjeli strážníci z páté městské části do ulice Nad Palatou prověřit oznámení týkající se muže, který se podivně chová a dle oznamovatele se snaží vkrádat do zaparkovaných aut. Autohlídka muže odpovídajícího popisu nalezla v ulici Pod Hybšmankou.

Celý článek


Festival japonské kultury

Nenechte si v neděli 28. srpna ujít Festival japonské kultury na nádvoří Náprstkova muzea.

Celý článek


Slavnosti Pravého a Levého Břehu Vltavy

Šestý ročník Slavností pravého a levého břehu se koná v sobotu 10. září. Slavnosti opět propojí Vltavské břehy mezi obcemi Klecany a Roztoky u Prahy proplouvajícími loděmi, díky kterým si návštěvníci budou moci užít program na obou stranách řeky.

Celý článek


1 ... << 148 149 150 151 152 153 154 >> ... 264