Přehled článků

Zachtělo se jim vánočních světýlek, prozradila je hádka na ulici

Ve středu odpoledne bylo strážníkům z Prahy 9 oznámeno, že v obchodním centru v ulici Českomoravská odcizili neznámí pachatelé vánoční světelnou výzdobu. Krádež se udála ve chvíli, kdy pracovníci výzdobu demontovali a ukládali do kartonového obalu.

Celý článek


Metropole se letos opět účastní Zlatého erbu. O co gou?

Hlavní město Praha se letos opět připojilo k ostatním krajům České republiky a vyhlašuje krajské kolo 18. ročníku soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí Zlatý erb. Soutěž je organizována nejdříve v jednotlivých krajích, následně se koná celostátní kolo.

Celý článek


Nechce se mu tam, proto ze sebe dokonce udělal Slováka

Pražští kriminalisté pátrají po padesátiletém muži. Ten je pravomocně odsouzen k nepodmíněnému, několikaletému trestu odnětí svobody pro trestný čin podvod. Dále je podezřelý z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Celý článek


Testosteron v šatičkách: Deset sexy baleťáků pohromadě, ženské oko nemravovo zaplesá

Ballet Hommes Fatals uvede stejnojmenné představení v pražském divadle Hybernia 28. února od 18 hodin. Jedná se o nový soubor špičkových baletních umělců z Národního divadla v Praze, který představí nejznámější scény klasického baletního repertoáru ve svérázném provedení. Slavné a virtuózní ženské role ze známých baletů tančí muži – tanečníci.

Celý článek


Úspěchy zoologické zahrady: Narodilo se 1272 mláďat 220 druhů

Nejznámějšími přírůstky loňského roku se v pražské zoo stala mláďata tapíra jihoamerického a čabrakového, hrabáče kapského, lachtana jihoafrického nebo gibona stříbrného. Celkem se tu však za rok 2015 narodilo 1 272 mláďat 220 druhů. 

Celý článek


Do Prahy přijede jediná mistryně destilatérka na světě, autorka světoznámých ginů

Joanne Moore je jedinou známou ženou na světě, která se živí jako mistryně destilatérka. Působí v nejstarší britské palírně G&J Distillers, která vznikla už v roce 1761. Českou republiku navštíví v rámci mezinárodní výstavy vín a destilátů Galadegustace Žofín 2016, která se se uskuteční ven čtvrtek 28. ledna v paláci Žofín.

Celý článek


Nastartujte svého sportovního ducha. Závody H-Triatlon TOUR 2016 pro děti a dospělé se blíží

Ani letos nepřijdou účastníci a diváci o oblíbenou sérii závodů H-Triatlon TOUR. Již od ledna se mohou zájemci o tyto čím dál tím víc oblíbenější závody registrovat a získat tak různé výhody. Série závodů H-Triatlon je vyhledávanou nejen pro různorodé variace tratí, jejichž délka umožňuje účast profesionálním, ale i rekreačním sportovcům všech věkových kategorií, ale také díky kvalitnímu servisu a bohatému doprovodnému programu. 

Celý článek


Divadlo, které nemá obdoby. The Tap Tap rozhýbou kulisy a loutky elektrickými vozíky

Kapela The Tap Tap připravuje unikátní divadelní představení, které nenajdete nikde jinde na světě.  Hru s názvem Nefňuka (aneb podivuhodná dobrodružství Kristla Špána na souši i na moři) uvede Nová scéna Národního divadla v dubnu tohoto roku. Speciální scénu a loutky rozpohybují elektrické invalidní vozíky členů kapely The Tap Tap. Do děje budou zapojeni herci a muzikanti s různými handicapy. Realizaci představení lze podpořit na crowdfundingovém portále Hithit až do 4. března.

Celý článek


Ležel unavený a vystrašený na chodníku. Potom ještě zahučel do rybníčku!

V sobotu se v v lesoparku Stromovka u Místodržitelského letohrádku ležel na zemi pes, který se zřejmě zaběhl svému majiteli. Měl na krku obojek a byl vystrašený.

Celý článek


Sorry, neukážu, je doma. Lhala, nikdy ho neměla!

V sobotu ráno si všimla hlídka strážníků z Prahy 7 auta, jehož řidička vjela v ulici Plynární, do zákazu vjezdu. Strážníci při následné kontrole vyzvali řidičku k podání vysvětlení a předložení všech potřebných dokladů.

Celý článek


Ženy jsou oproti mužům za volantem trapné, tvrdí rádi šovinisti. Tento případ jich bere vítr z plachet

V neděli brzy ráno neuniklo pozornosti strážníků z Prahy 11 auto, jehož řidič se snažil ve Zdiměřické ulici zaparkovat. Řidič zmateně popojížděl po parkovišti sem a tam. Nakonec při couvání na parkovací místo narazil do plotu.

Celý článek


Shit happens, slavní pražští muzikanti plánují koncertní pauzu

Populární, původem pražská, kapela Chinaski se na pěti pódiích rozloučí se svým aktuálním albem Rockfield (BrainZone). Poslední koncerty k úspěšní nahrávce, která přinesla hity jako Víno, Každý ráno nebo Slovenský klín a kapele vynesla tři nominace na Anděla a sošku za Nejlepší skupinu, naplánovali muzikanti do Karlových Varů (6.2), Zlína (18.2), Strážnice (19.2), Žďáru nad Sázavou (24.2) a Kutné Hory (27.2).

Celý článek


On na mě průkazem, já na něj pistolí. Anebo alespoň lopatou

V sobotu, přibližně v osm hodin ráno, cestoval jednatřicetiletý muž autobusem MHD na Břevnov. Neměl u sebe označenou jízdenku, ani platný kupon. Přítomný revizor proto začal z jeho občanského průkazu opisovat potřebné údaje totožnosti. To se „černému“ pasažérovi nelíbilo, na revizora i jeho kolegu vytáhnul dvacet centimetrů dlouhý nůž.

Celý článek


Drsná metoda prodejců marihuany v centru Prahy

V úterý krátce před půlnocí oslovili dva neznámí muži v Celetné ulici kolemjdoucího turistu, kterému nabízeli marihuanu. Při tom ho odtlačili do boční uličky s tím, že od nich vlastně trávu koupit musí, i když nechce.

Celý článek


Drama s agresivním Slovákem: Měl zaplatit pár korun, teď možná zaplatí deset let

V úterý odpoledne došlo na toaletách Masarykova nádraží k incidentu mezi návštěvníkem a pracovníkem ostrahy.

Celý článek


1 ... << 173 174 175 176 177 178 179 >> ... 264