Přehled článků

Mami, už to nehul! Rotterdamské krasavici se v Praze narodil miniaturní potomek

Mládě kančila černavého (známého též jako kančil balabacký), které mohou návštěvníci pražské zoo v těchto dnech pozorovat v pavilonu Indonéská džungle, zaujme svou miniaturní velikostí. A není se čemu divit, kančilové totiž patří mezi nejmenší kopytníky světa. V dospělosti váží okolo dvou kilogramů a dosahují velikosti králíka.

Celý článek


Ze schovky na záchodě vedla cesta k nočnímu obžerství

Osmačtyřicetiletý muž se nejprve schoval před personálem, ale pak si užíval jako grand. Takto by se ve zkratce dalo popsat jednání chlapíka, který vyjedl restauraci v ulici Mezibranská, jen pár desítek metrů od Václavského náměstí.

Celý článek


Kapesníky připravit, k příběhu tohoto muže je možná budete potřebovat

Hlídka městské policie z Prahy 7 jela prověřit jen oznámení na linku tísňového volání 156. Oznamovatel uvedl, že se na Letenském náměstí pohybuje muž, který tlačí kontejner. Hlídka městské policie na místě opravdu spatřila muže, který tlačil modrý plastový kontejner, který slouží jako sběrové místo pro odkládání papíru.

Celý článek


Meďák za čtyři mega bude řádit v pražských lesích

Multifunkční vozidlo Mercedes-Benz UNIMOG UGE 232 mají nově ve svém majetku Lesy hl. m. Prahy. Nový univerzální pomocník bude pracovat v pražských lesích i podél vodních toků na celém území Prahy a hlavní město jej pořídilo veřejnou zakázkou za cenu 3 995 680 korun bez DPH.

Celý článek


Péjáci z ďáblického pekla nadělovali

V sobotu odpoledne navštívili policisté z pohotovostní motorizované jednotky děti z Klokánku v Praze 4 a připravili si pro ně mikulášskou besídku s bohatou nadílkou.

Celý článek


Podívejte se do bytu věžníka. Jak vařil, kde spal, uvidíte ve zvonici

Muzeum hlavního města Prahy dnes otevírá I. etapu stálé expozice „Custos Turris / Strážce města“ ve Svatomikulášské městské zvonici. Expozice ponese název Starší byt věžníka s černou kuchyní a návštěvníkům přiblíží, jak vypadala černá kuchyně, která se na Svatomikulášské městské zvonici skutečně zachovala. Byt věžníka představí řešení bytu obecního zaměstnance, který zde mohl po dobu služby žít i s celou rodinou. 

Celý článek


Mladíkův šprajc: Z metra mě nedostanete!

Případ opilého mladíka, který nechtěl opustit vestibul stanice metra Českomoravská, řešila o víkendu hlídka strážníků z Prahy 9. Událost oznámil na linku tísňového volání dozorčí stanice. Mladík nadýchal necelé dvě promile. Hlídka městské policie ho nakonec převezla do místa jeho bydliště, kde ho předala otci. 

Celý článek


Noční Praha: Tři muži leží, dva do nich kopou. Máš to za pět litrů, hochu

V neděli ráno zaslechli strážníci v ulici Na Perštýně jiskření taseru a křik osob. Zvuky přicházely od Betlémského náměstí. Hlídka se proto ihned rozeběhla k místu události. Zde uviděla tři osoby, které ležely na zemi a dva muže, kteří do nich kopali.

Celý článek


Hřiště na Františku prošlo rekonstrukcí a přivítalo první bruslaře

Hřiště na Františku prošlo důkladnou rekonstrukcí a je tak nyní plně připraveno na zimní sezónu. V pátek 4. prosince přivítalo na své ledové ploše malé bruslaře, kteří se zúčastnili první hodiny kurzu bruslení.

Celý článek


Veřejný dům na Smíchově ukáže i kosti, vstup je zdarma

Multižánrová akce Veřejný dům v MeetFactory ve čtvrtek 10. prosince zaplní všechna patra smíchovské továrny. Vernisáže, divadlo, rezidenční umělci, hudba, nový vzdělávací projekt i čerstvě otevřená prodejní galerie Davida Černého společně ukážou, že umění nemá hranice. 

Celý článek


To jsou křivky! Louskáček a Myšák Plyšák

Na scéně Národního divadla měl ve čtvrtek 3. prosince světovou premiéru balet Louskáček a Myšák Plyšák choreografa a uměleckého šéfa Baletu Národního divadla Petra Zusky. Po jedenácti sezonách uvádění úspěšné verze režiséra a choreografa Youriho Vàmose přichází Petr Zuska se sólisty a členy Baletu ND s inscenací novou. Rozehrává Louskáčka, tento baletní fenomén, v kulisách adventního času i staré Prahy.

Celý článek


Nic pro puritány, chlípně zbožné oratorium na vodní ploše

Domácí soubor VILY Štvanice Geisslers Hofcomoedianten momentálně pilně zkouší novou inscenaci, jejíž hlavní scénografickou dominantou bude bazén přes celé jeviště. Hra se slibným názvem Magdaléna lascivní a kajícná bude mít premiéru 12. prosince.

Celý článek


Jen pro otrlé: V Tančícím domě si můžete strčit hlaveň do pusy, zakousnout se do hovínka i komunistického symbolu

Výstava The Anarchist Cookie Shop mezinárodně uznávaného umělce Marka Schovánka promění galerii Art Salon S v plně funkční anarchistickou kavárnu. Křehké sušenky Schovánek využívá k zobrazení všeobecně srozumitelných symbolů násilí, ideologie a umění, které dává do nových souvislostí tak, aby poukázal na nefunkční místa ve struktuře uspořádání společnosti. Prvních deset dní výstavy bude vstup pro návštěvníky zdarma a proběhne za přítomnosti autora Marka Schovánka, který bude přímo v instalaci péct pro přítomné diváky provokativní voňavé sušenky. 

Celý článek


S touto slovenskou smažkou skončila nebohá žena ve křoví

V úterý večer vyjížděli policisté z pohotovostní motorizované jednotky do Střelničné ulice v Praze 8, kde se podle oznámení v blízkosti autobusové zastávky Štěpničná ozýval z křoví ženský křik o pomoc.

Celý článek


Božka z Bratislavy porodila. Otec je z Berlína

Ve čtvrtek 26. listopadu čekalo na chovatele pražské zoo milé překvapení. Pětiletá samice zubra Božka porodila své první mládě. A o malou samičku se začala okamžitě pečlivě starat. Osušila ji a vstříc každému, kdo by ji chtěl vyrušovat, vysílala výhružné dunivé frkání. 

Celý článek


1 ... << 179 180 181 182 183 184 185 >> ... 265