Přehled článků

České hračky a řemesla již potřetí na Novoměstské radnici

Česká hračka a Novoměstská radnice srdečně zvou všechny hravé děti, rodiče i prarodiče na 3. adventní trh „Česká hračka a řemeslo”. O víkendu 12. a 13. prosince se v Novoměstské radnici představí čeští výrobci hraček a zástupci řemesné tvorby. Chybět nebudou ani tradiční tvořivé dílny (nejen) pro děti a bohatý doprovodný kulturní program s dětskými sbory, loutkovými divadly a dalšími představeními.

Celý článek


Život v kůži revmatika si vyzkoušeli herci Čtvrtníček i Plodková

Vzít do ruky lžičku nebo otevřít zašroubovanou lahev – obyčejné věci, se kterými denně svádí bolestivý boj pacienti s revmatoidní artritidou. S chorobou žije v Česku přes 100 tisíc lidí všeho věku. Až polovina z nich končí kvůli nevratnému poškození kloubů v invalidním důchodu. Na důsledky nemoci upozorňuje kampaň Revma výzva, kterou v říjnu spustily neziskové organizace Revma Liga a Ústav lékového průvodce. Jejími tvářemi se stali známí čeští herci, kteří si vyzkoušeli speciální rukavice simulující omezený pohyb kloubů. Kampaň potrvá do 18. listopadu, kdy se pro veřejnost uskuteční benefiční divadelní představení v Divadle Palace Praha.

Celý článek


Benefiční koncert Hanky Křížkové vynesl 750 tisíc korun

Velký úspěch, standing ovation a především skvělý výtěžek, takový je výsledek velkého benefičního koncertu zpěvačky Hanky Křížkové & bandu Martina Kumžáka v Divadle Hybernia. Občanské sdružení Sluneční paprsek, kterého je Křížková patronkou, a které řadu let zajišťuje ozdravné pobyty pro děti po závažném onemocnění, případně i pro některé děti z dětských domovů, získalo 750 tisíc korun.

Celý článek


Cyklistika: Noční převoz většího množství marihuany

Dnes po druhé hodině ranní si všimla hlídka strážníků z Prahy 11 cyklisty, který bez osvětlení projížděl ulicí Mikulova. Strážníci cyklistu zastavili a vyzvali ho k prokázání totožnosti a podání vysvětlení.

Celý článek


Hladová Adéla se vrací. Nově digitalizovaný film přichází do kin

Legendární komedie scenáristy Jiřího Brdečky a režiséra Oldřicha Lipského Adéla ještě nevečeřela se po téměř čtyřiceti letech vrací do kin. Nestárnoucí film se představí v digitalizované podobě. 

Celý článek


Kam na Mikuláše? Vánoční festival v divadlech ABC a Rokoko

Čtyři vánoční představení, Mikulášská besídka, pošta pro Ježíška, výtvarné dílničky a vánoční trhy neziskových organizací i něco dobrého na zub vás čeká v sobotu 5. prosince v divadlech ABC a Rokoko, kde se bude konat již 5. ročník Vánočního festivalu. 

Celý článek


Obsese. Kniha Vladimira 518 zkoumá pozadí pracovního procesu dvaceti současných českých umělců

Nová publikace Vladimira 518 se zaměřuje na dvacítku unikátně vybraných současných českých umělců několika generací. Představuje je však naprosto jinak, než by kdo čekal. V neformálních rozhovorech a zákulisních fotografiích zkoumá jejich inspirační zdroje, mechaniku uměleckého provozu a důležitá témata ovlivňující jejich tvorbu. Zkoumá jejich životní obsese prostřednictvím tří témat – umělec, jeho inspirace a pracovní prostor. 

Celý článek


Je jí devatenáct a už se stala nejstarší severoamerickou seniorkou v Evropě! Důchod si bude užívat v Praze

Vydry severoamerické jsou i v rámci evropského kontextu chovány zřídka. Nalezneme je ve 14 zoologických zahradách a chovatelských zařízeních. Do Zoo Praha poprvé přišly v roce 1997.

Celý článek


Odmítal předat syna jeho matce

V úterý ráno na autobusové zastávce Novozámecká neunikl pozornosti strážníků z Prahy 14 muž, který odpovídal popisu osoby, po které pátrá Policie ČR. Muž držel za ruku malého chlapce.

Celý článek


Zabiju tě! V metru šlo o život

V úterý večer vyhrožoval muž ve stanici metra Motol dozorčímu, že ho zabije. Pracovník dopravního podniku strážníkům po jejich příjezdu označil agresora. „Měl jsem strach o život, vyhrožoval mi zastřelením,“ uvedl.

Celý článek


Houslista Pavel Šporcl pořádá Bach maratón

Patron SOS dětských vesniček a populární houslista Pavel Šporcl se během svého podzimního koncertního turné rozhodl vybrat částku 100 000 korun na podporu ohrožených dětí v programech SOS dětských vesniček.

Celý článek


Nebezpečné známosti a Fuzzy2102 lákají do Rock Café

V úterý 10. listopadu vystoupí v pražském Rock Café od 20 hodin dva představitelé hloubavějšího hořko-sladkého popu, pražská skupina Nebezpečné známosti a moderní písničkář Fuzzy2102 s doprovodnou kapelou.

Celý článek


Dvě sestry, Marie a Ester, a dva lidské osudy. Divadlo Palace uvede premiéru hry Dámy z Aniane

Divadlo Palace uvede 11. listopadu premiéru hry Dámy z Aniane, která je hereckým koncertem Daniely Kolářové a Dany Syslové. Režie se ujala Viktorie Čermáková.

Celý článek


Uf, hvězdě Ulice ruply gatě hned na dvou místech. Ano, přesně tam!

Ještě nemáte kalendář na rok 2016? A co takhle pořídit si kalendář s fotografiemi našich VIP, které se na fotografiích choulí k zachráněným psům? Kalendář byl právě pokřtěn všemi osobnostmi a už nic nechybí tomu, abyste jeho koupí mohli udělat radost sobě, svým známým, ale také právě opuštěným psům. Jeho koupí totiž podpoříte dobrý úmysl Patricie Solaříkové, která již čtvrtým rokem přináší charitativní kalendář na podporu zachráněných psů.

Celý článek


Šokované únosce zahnal výstražným trojúhelníkem. Poznáváte lupiče?

Od 20. srpna vyšetřují kriminalisté čtvrtého policejního obvodu případ loupeže, při kterém dva pachatelé okolo 23 hodiny přepadli zaměstnance ze stánku s pizzou na Limuzské ulici v Praze 10.

Celý článek


1 ... << 182 183 184 185 186 187 188 >> ... 264