Přehled článků

Extra velký bobr viděn v centru Prahy

Pražanům i turistům se na Kampě naskytl na konci předešlého týdne překvapivý pohled na obzvláště velký exemplář bobra. Na zvíře, které se do své práce umí pořádně „zakousnout“. Stromy na Kampě a dřevěné mlýnské kolo v Čertovce však nejsou výskytem extra velkého exempláře bobra nijak ohroženy.

Celý článek


Promáčklé kapoty a poškozený lak, dvě zvířata skákala po zaparkovaných autech

V sobotu ráno si všimla hlídka strážníků z Prahy 2 dvou mladých mužů, kteří v Korunní ulici vylezli na zaparkovaná auta a skákali po nich. Když pachatelé spatřili uniformy, pokusili se z místa uprchnout.

Celý článek


Starostka má všímavého manžela, pro motorkáře je teď hrdinou

V sobotu odpoledne bylo na tísňovou linku městské policie „156“ oznámeno starostkou Zbraslavi Zuzanou Vejvodovou, že v ulici K Přehradám stojí na břehu řeky dva opuštěné motocykly. Těchto strojů si povšiml její manžel, když kolem procházel.

Celý článek


Výstava v Náprstkově muzeu představuje krásy Číny

Výstava zachycuje tisíc let dějin Číny a představuje exponáty z bohatých sbírek Náprstkova muzea. Mnohé z nich jsou vystaveny vůbec poprvé. Exponáty z 3. až 17. století dokumentují kontakty Číny s blízkými i vzdálenějšími zeměmi, vliv buddhismu na život společnosti, technologický a estetický vývoj keramiky a porcelánu, prolínání řemeslných technik v práci s kovem i nádheru tradičního čínského malířství.

Celý článek


Nová pivotéka v centru nabídne 160 druhů piv, zaměří se i na párování s jídlem

Pivotéka Pípa Beer Story se otevře v dolním prostoru Food Story Dlouhá 14 v polovině listopadu. Na pivním listu nabídne až 160 druhů piv ze všech koutů Česka i světa vybíraných pivním specialistou Robertem Demeterem, který sestavoval pivní listy v restauracích Bruxx, Les Moules nebo T-Anker.

Celý článek


Než je snědí, tak si pohrají

V tomto podzimním období si zvířata v pražské zoo užívají dýní. Během víkendu můžete sledovat, jak si které zvíře s dýní poradí.

Celý článek


United 5 zahájili v Retro Music Hall své první koncertní turné a pokřtili album

Série koncertů, na kterých United 5 pokřtí své debutové album The First Step, odstartovala včera v Retro Music Hall.

Celý článek


Sex na Karlově náměstí: Brala si kunšafta do křoví, kvůli tomu na oba praskl jiný průšvih

V neděli večer prováděli strážníci z Obvodního ředitelství Městské policie Praha 2 kontrolní činnost na Karlově náměstí, kde si všimli mladé ženy, jak oslovila muže a po chvilce s ním odešla do křoví.  

Celý článek


Do Dobřejova dorazila nová klisna koně Převalského

Minulý týden se do stáda klisen koně Převalského na Dolním Dobřejově zapojila případná adeptka na příští transport do Mongolska. Více jak dvouletá klisna Heilige přišla do České republiky z německého Döberitzer Heide. 

Celý článek


Legendární Bez ladu a skladu oslaví příští týden třicetiny

Příští týden zahájí legenda slovenské alternativní scény 80. a 90. let – trenčínská kapela Bez ladu a skladu turné u příležitosti oslav třiceti let na scéně, na kterém je podpoří o deset let mladší kultovní, garážově punk-popová bratislavská kapela Para. 

Celý článek


Svět se zbláznil: V pergole mi zaparkoval bavorák s nadopovaným mimoněm

V noci na dnešek si policisté všimli v Praze 4 v ulici Libušská auta BMW, u kterého se rozhodli k běžné silniční kontrole. Za „bavorákem“ se proto rozjeli a ve snaze ho zastavit dali řidiči pokyn k zastavení. Ten to ale nerespektoval, sešlápl plyn a začal ujíždět směrem ven z metropole.

Celý článek


Dvě potácející se dámy míří k zaparkovanému autu, to nemůže dobře dopadnout

Hlídka si všimla dvou potácejících se a na první pohled opilých žen, jak jdou k jednomu ze zaparkovaných automobilů. Řidička se poté nejistou jízdou vydala směrem do Podolské ulice. Tam ji hlídka pro podezření ze spáchání přestupku zastavila. Provedenou dechovou zkouškou strážníci ženě naměřili jednu promili alkoholu. Celou věc si následně převzala Policie ČR k dalšímu opatření.

Celý článek


Prasárna roku: Zastrašovali ho tímto vepřovým výtvorem, který vypadá jako obří lidská ruka

Případ hraničící s mafiánskými praktikami prošetřují kriminalisté z prvního policejního obvodu. Celý příběh začal pátého října, kdy oznamovatel obdržel zásilku v podobě poštovního balíku. Po jeho otevření se zděsil. Balík obsahoval cosi, co vypadalo jako useknutá lidská ruka v gumové rukavici, podložená a překrytá dvěma kusy zeminy s mechem. Adresát o nechutně vypadající zásilce informoval policisty.

Celý článek


Pozor! Když vám tento zvrhlík nabídne předváděčku porna, utíkejte a volejte policii

Policisté z místního oddělení Kobylisy pátrají po neznámém muži, který se svým jednáním dopustil trestného činu výtržnictví. Ve čtvrtek 17. září odpoledne nasedl do tramvaje číslo 17 u metra Kobylisy a začal onanovat. Během toho po celou dobu sledoval mladou dívku, která seděla naproti němu přes uličku. Tramvají dojel až do Holešovic, kde vystoupil a odešel pryč.

Celý článek


Francouzský elektronický mág Danger, který letos zazářil na Colours of Ostrava, vystoupí 5. prosince v Roxy

Přední francouzský elektronický hudebník a producent Danger, který vytváří omamné taneční plochy z electra, house i zvuku ovlivněného videoherní a filmovou estetikou osmdesátých let, vystoupí ve své charakteristické masce se svítícíma očima 5. prosince v pražském klubu Roxy. Danger přijíždí jako jedna z hvězd elektronického scény letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava, kde jeho strhující taneční show sledovaly tisíce nadšených návštěvníků.

Celý článek


1 ... << 183 184 185 186 187 188 189 >> ... 264