Přehled článků

Petr Rajchert pokřtil román Ruku na srdce, náhody neexistují

Herec, bývalý zakládající člen skupiny Chinaski, rozhlasový a televizní moderátor Petr Rajchert se dal na spisovatelskou dráhu. Dlouhých šest let trvalo, než dopsal svůj román Ruku na srdce, náhody neexistují. Nyní ji pokřtil. A protože je dílo úspěšné tak, že to autor sám nečekal, musí se dělat dotisk.

Celý článek


Rudolf Hrušínský v obrazech všedních i nevšedních

Divadlo Na Jezerce otevřelo unikátní výstavu z cyklu „Paměť divadla a filmu“, která připomíná nedožité 95. narozeniny velkého českého herce Rudolfa Hrušínského. „ Na Jezerce“ jsou k vidění jak jeho fotografie z divadla a natáčení, tak i dosud nepublikované momentky z rodinného archivu. Zdarma potěší všechny návštěvníky divadla jako bonus k představení až do konce září 2016.

Celý článek


Funková kapela PURPUR křtí první videoklip k titulní písni Zlatý časy

Singl Zlatý časy dostane vlastní videoklip. Že o PURPURu ještě uslyšíte, vás kapela přesvědčí již 26. října v klubu Agharta Jazz Club, kde od 18:30 proběhne slavnostní křest za účasti zajímavých hostů jako například Hana Čížková, Matěj Ruppert, Jaro Smejkal, Imran Zangi, Raego, Erika Fečová. 

Celý článek


Nymfa, vědma i macecha v jedné osobě shodila ze svého těla 46 kostek másla a chystá pražský koncert

Zpěvačka a herečka Hanka Křížková zažívá šťastné období. Nejenom že se jí pracovně velmi daří, ale šla do sebe a začala bojovat s nadváhou, která ji část života trápí. 

Celý článek


Benefiční aukce uměleckých děl pro Diakonii

Veřejně přístupná aukce s hudebním doprovodem, jejíž výtěžek podpoří práci Diakonie ČCE – Střediska humanitární a rozvojové spolupráce se koná 3. listopadu v Novoměstské radnici.

Celý článek


Cecíky na plac! Jitka Asterová se na pražské akci předvedla, v ráži je chtěla osahávat

Tak to tu vážně ještě nebylo! Občas můžete přijít do obchodu, kam vám dovolí vstoupit se psem, ale s ovcí? V nové prodejně Marc O’Polo na Václavském náměstí je i tohle možné! Dbají tam totiž na životní prostředí a ke zvířatům chovají úctu. I proto byly na slavnostní otevření vlajkové prodejny v Praze pozvány nejen naše VIP, ale i zástupkyně z říše zvířat, které mají s módou co do činění – ovce.

Celý článek


Sličná Patricie se zaměřila na čtyřnohé přátele Romů

Máte rádi psy? A záleží vám na jejich osudech, pokud k nim nebyl život zrovna spravedlivý a připletl jim do cesty jen samé útrapy, díky kterým se dostali do útulku? Pak vás jistě bude zajímat, že Patricie Solaříková už čtvrtým rokem chystá charitativní kalendář, který právě na psy z útulku pomáhá přispět.

Celý článek


Měla kapuci a sluchátka, to snad ani jinak nemohlo dopadnout. Snad bude ještě moci chodit...

Strážník městské policie při cestě na noční směnu poskytl profesionální první pomoc ženě, kterou srazila tramvaj. Žena skončila v nemocnici. 

Celý článek


Kalendář Tichá místa 2016 poodkrývá soukromí známých osobností

Společnost Tichý svět vydala další z řady charitativních kalendářů. Kalendář Tichá místa 2016 obsahuje portréty Táni Fischerové, Jany Švandové, Jitky Asterové, Anny Polívkové, Lindy Rybové, Lenky Zahradnické, Martina Dejdara, Radima Fialy, Václava Vydry, Lukáše Pavláska, Ondřeje Neffa, Jana Přeučila a Filipa Tomsy.  

Celý článek


Muž v trenýrkách na chodníku

Ve čtvrtek odpoledne vyjela hlídka strážníků z Prahy 11 prověřit oznámení do chodovské ulice Nechvílova, kde měl před domem ležet muž v trenýrkách.

Celý článek


Designblok po sedmnácté. Letos u Krmelce

Tvorbu špičkových českých a zahraničních designérů a módních značek, stejně jako začínající mladé tvůrce i amatéry všech věkových kategorií představí sedmnáctý ročník Designbloku, pražského týdne designu a mladé módy. 

Celý článek


Poděkování Martina Haricha. V klubu Radost FX

Martin Harich připravil mimořádný koncert, který proběhne příští týden, ve středu 21. října od 20 hodin v  klubu Radost FX. Vstup do klubu bude otevřen v 19 hodin. Tento koncert je poděkováním všem, kteří mu drželi palce během jeho účinkování v britském X Factoru. 

Celý článek


Botanická zahrada plná kočiček. Můžete si vybrat na místě

V sobotu 14. listopadu se od 10 do 17 hodin koná v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty UK (Na Slupi 16, Praha 2) již 17. ročník celostátní umisťovací výstavy koček bez domova. Pokud tedy toužíte po chlupatém kamarádovi, není hezčího skutku než pomoci těm bez domova. Na akci letos plánuje dorazit 100 kočiček z útulků z České republiky. Všechny kočky i koťátka mají veterinární osvědčení.

Celý článek


Pozor na tohoto onanistu v pražské MHD, klade ženám nemravné návrhy

Pražští policisté od neděle 4. října prošetřují případ mravnostního charakteru a pátrají po doposud neznámém muži, který byl brzy ráno viděn, jak onanuje při jízdně soupravou ve vagónu metra na trase linky C z nádraží Holešovice do stanice Letňany.

Celý článek


Prahu navštíví Lex Pott, jeden z nejvýraznějších tvůrců nizozemských designérů

Nizozemský designér Lex Pott proslul svými konceptuálními experimenty s materiály a jejich osobitými vlastnostmi. Nyní navštíví Prahu v rámci cyklu Setkání s předními osobnostmi mladého evropského designu, jejž pořádá VOŠ Scholastika s designérským uskupením OKOLO. Na přednášce 22. 10. v 18 hod Lex Pott představí svou dosavadní tvorbu založenou především na syrové intuitivní metodě. 

Celý článek


1 ... << 184 185 186 187 188 189 190 >> ... 264