Přehled článků

Křehká síla skla: To nejlepší z českého sklářského umění

Česká umělecká scéna už brzy ožije akcí, která je velkou poctou všem generacím slavných českých sklářů. Ve dnech 1. – 15. října se v ZIBA Muzeu moderního skla Na Příkopě uskuteční výstava „Křehká síla skla“. 

Celý článek


V divadle Bez zábradlí chystají novinky ověnčené cenami

Primabalerína Daria Klimentová, malíř Jan Kunovský a Hana Heřmánková zahájili osmnáctou divadelní sezónu Divadla Bez zábradlí. Odstartovali ji netradičně, a to výstavou fotografií světoznámé tanečnice a obrazů plné tanečních motivů Jana Kunovského. Večer pak diváci mohli shlédnout úspěšnou komedii „2× Woody Allen“ s Danou Morávkovou, Janou Švandovou, Evou Josefíkovou, Karlem Heřmánkem, Josefem Cardou, Petrem Pospíchalem a Zdeňkem Žákem.

Celý článek


Nahá dívka se zachránila vběhnutím do silnice

Od soboty 15. srpna vyšetřují kriminalisté třetího policejního obvodu případ znásilnění, který se stal pod přemostěním mezi ulicemi Seifertova a Husitská v Praze 3. Třiatřicetiletý muž tam okolo půlnoci přivedl dvaadvacetiletou dívku, se kterou se před tím seznámil na Náměstí republiky.

Celý článek


To máme mládež: Na jejich večerní představení v parku si posvítí sociálka

V úterý večer prováděli strážníci z Prahy 9 běžnou hlídkovou činnost v parku Podviní. Jejich pozornosti neunikla skupinka osob, která byla hlučná a popíjela alkohol.

Celý článek


Přepadení v podchodu, padouchovi se nechtělo ze křoví

V úterý večer v ulici Ryšavého na Praze 11 zastavil hlídku strážníků muž, který jim sdělil, že pronásleduje se svým kamarádem pachatele loupeže. K  přepadení ženy došlo v podchodu zastávky MHD Dědinova. Ženě pachatel ukradl kabelku.

Celý článek


Kočka palawanská. Nový přírůstek v zoo

V Pavilonu šelem a plazů pražské zoo se od léta prohání pár jedné z nejmenších koček světa – kočky palawanské. Tento poddruh asijské kočky bengálské váží pouhých 1,4 – 1,9 kg a vyskytuje se pouze na filipínském ostrově Palawan.

Celý článek


Nová sezona v Městských divadlech pražských. Rokoko slaví sto let

V nové sezoně 2015/16 se návštěvníci Městských divadel pražských mohou těšit na šest premiér a kromě toho také na velké oslavy 100. výročí Divadla Rokoko, které budou doprovázeny celou řadou zajímavých akcí. Nebudou však chybět ani oblíbená Soirée, Dámské jízdy, Představení pro nezadané, 5. ročník Vánočního festivalu ad. Sezonu otevře 15. září slavnostní 500. repríza Shirley Valentine Simony Stašové v Divadle ABC.

Celý článek


Toto neměly dětské oči vůbec vidět: Dcerka se musela dívat, jak její opilá matka kouří u zdi

V pondělí odpoledne vyjížděla hlídka strážníků k opilé ženě do restaurace Jugoslávských partyzánů. Pro alkohol vyrazila se svojí malou dcerkou, která ještě ani nechodí do školy.

Celý článek


Sparta! Sparta! Za fandění ve špatnou dobu a na špatném místě dostal pouta, navíc mu hrozí mu mastná pokuta

Dnes ráno v jednu hodinu ranní zaslechli strážníci z Prahy 9 ve vnitrobloku domů ulic Veltruská a Litvínovská muže, který neustále křičel: „Sparta! Sparta!“ Došli k balkónu, kde spatřili křiklouna, který stále a bez přestání skandoval.

Celý článek


Mezi ploty: Návštěvníci uvidí stovku účinkujících

Do Bohnic v září přijedou Prago Union, Sto zvířat, Kašpárek v rohlíku, Monika Načeva a Michal Pavlíček, Ewa Farna, Dan Bárta, Simona Babčáková, Anna Polívková s Miroslavem Táborským nebo Studio Ypsilon. Návštěvníci mají mimořádnou šanci zažít poslední vystoupení Tomáše Kluse před chystanou roční pauzou.

Celý článek


Definitiva: Ultrazvuk potvrdil, že několikatunové krasavice jsou v tom!

V pražské zoo proběhlo ultrazvukové vyšetření samic slonů indických. Chovatelé byli nejvíce zvědaví na výsledky slonic Tamary a Janity. Vyšetření, za účasti předního evropského odborníka Thomase Hildebrandta, definitivně potvrdilo, že obě slonice jsou březí a v dobrém zdravotním stavu. 

Celý článek


Vegetariánský festival otevře své brány na Vyšehradě

Oslava jídla a pestrých vegetariánských chutí, ochutnávky živé kuchyně, přednášky o udržitelném životním stylu, inspirace a netradiční program pro děti i dospělé. To vše přinese již tradiční vegetariánský festival pro šest smyslů – Vegefest 2015. Jeho pátý ročník proběhne 26. – 27. září ve Starém Purkrabství na Vyšehradě. 

Celý článek


Povedený vnouček: Dědo, příště si hlídej svou káru

V neděli ráno krátce po třetí hodině ranní si všimla motorizovaná hlídka strážníků z Prahy 5, jak ulicí Křížová projíždí auto zákazem vjezdu. Řidič na výzvy k zastavení nereagoval a začal ujíždět.

Celý článek


Drama v Podolí: Hrátky ve vodě ukončilo utržené dno

Podpraporčík Tomáš S. z linky 158 prvního policejního obvodu sportovně relaxační centrum na břehu Vltavy v Praze 4 Podolí. Nedlouho před sedmnáctou hodinou zaslechl volání o pomoc.

Celý článek


Hanba! Snažili se Izraelce otevřít zip

Na Náměstí republiky si ve čtvrtek odpoledne dvojice kapsářů vybrala za svou oběť mladou turistku z Izraele.

Celý článek


1 ... << 192 193 194 195 196 197 198 >> ... 264