Přehled článků

Lapka z potravin dopaden za deset minut

Včera pět minut před desátou hodinou dopoledne vyjížděli policisté z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu do Černokostelecké ulice v Praze 10, kde došlo k ozbrojenému přepadení obchodu s potravinami.

Celý článek


Začíná Matějská. Letošní ročník slaví historické 420. jubileum

Již po 52. se letos 28. února v 10 hodin otevřou brány holešovického Výstaviště, aby opět po roce přivítaly návštěvníky tradiční Matějské pouti. Atrakce budou veřejnosti k dispozici až do 19. dubna.

Celý článek


Drama v metru: Začal chrčet a klepaly se mu ruce

V neděli v jednu hodinu odpoledne si strážníci z Prahy 9 na nástupišti stanice metra Letňany všimli muže, který seděl na lavičce a nepravidelně dýchal.

Celý článek


Chudák, postihl ho výpadek paměti: Demoloval zastávku, za chvíli si nic nepamatoval

V pátek ráno bylo telefonicky oznámeno strážníkům z Prahy 5, že v ulici Strakonická neznámý muž demoluje autobusovou zastávku. Oznamovatel uvedl i přesný popis osoby, která se má tohoto vandalství dopouštět.

Celý článek


Zhrzený expřítel neunesl, že má jiného. Teď mu hrozí deset let v chládku

V sobotu kolem půl sedmé v podvečer pobodal bývalý přítel současného partnera cizinky u schodiště stanice Háje metra na lince C. Útočník pak z místa utekl a napadený devětatřicetiletý muž skončil v nedaleké nemocnici v hospitalizaci.

Celý článek


Popel Popeleční středy

Výstavu věnovanou spojeneckému náletu na Prahu před 70 lety můžete vidět ve výstavních prostorách radnice Prahy 2.

Celý článek


Antonín Dvořák a vlaky: Výstava představí lásku slavného skladatele

Dvořákova vášeň pro lokomotivy je všeobecně známá a dokládá ji např. jeho výrok: „Všechny svoje symfonie bych dal za to, kdybych vynalezl lokomotivu".

Celý článek


Jitka Smutná a Hanuš Bor zvou na Trampské soirée

Na sobotu 14. března od 21 hodin chystají Jitka Smutná a Hanuš Bor v Divadle Rokoko své Trampské soirée. Oba mají k tomuto tématu velmi blízko, a proto lze očekávat nejen písničky k ohni, ale také trampské historky. Jako speciální host vystoupí Wabi Daněk.

Celý článek


Skalničky: Fotografie kurátora Petra Hanzelky

Od 7. března zve botanická zahrada na putování po Asii, Evropě i Severní Americe s fotografiemi kurátora Petra Hanzelky, který se vydal za skalničkami. Fotografie budou k vidění ve výstavním sále do 19. března.

Celý článek


Pražák musí mít vždycky něco extra, na čištění zubů používá velkou hadici!

Místo kartáčku a zubní pasty pořádná hadice a silný proud vody, který opláchne zbytky jídla a vyčistí vnitřek tlamy. Tak se hrochům čistí zuby! Pravidelný rituál si hroši z pražské zoo Maruška a Slávek náramně užívají, protože je voda zároveň příjemně podrbe na jazyku.

Celý článek


Sexy herečka má nové nohy, konečně je ukázala

Tři prodělaná těhotenství Barboře Kodetové, česká herečce a moderátorce, dceře herce Jiřího Kodeta, značně zatížila žilní systém, který má, i díky dědičné dispozici, náchylný na tvorbu křečových žil a drobných metliček. Proto se konečně rozhodla udělat si chvilku sama pro sebe a stejně, jako dříve její maminka, svěřila své nohy primáři Žilní kliniky.

Celý článek


Luxus koupený přes internet

Detektivové z 1. oddělení hospodářské kriminality na Proseku dopadli pětatřicetiletého muže, který se živil internetovým prodejem padělků oblečení, kabelek a dalších doplňků věhlasných luxusních značek.

Celý článek


Povedená dvojka. Milovali škodovky a volkswageny

Koncem minulého měsíce kriminalisté čtvrtého policejního obvodu zabývající se odhalováním automobilové kriminality objasnili sérii sto jedna případů vloupání do vozidel, krádeží navigací a krádeží předních světlometů.

Celý článek


Konečně se podařilo určit pohlaví Šmíci. Ultrazvukem!

Určit pohlaví u velemloků čínských je velmi komplikované. Pražské zoo se to včera podařilo díky návštěvě předního evropského odborníka Thomase Hildebrandta, který se specializuje na práci s ultrazvukem. Právě ultrazvuk je prakticky jediná možnost, jak pohlaví největších obojživelníků světa odhalit. Díky neobvyklé akci navíc chovatelé zjistili, že by se mohli pokusit velemloky čínské už v příštím roce rozmnožit.

Celý článek


Plonkoví turisté začali řádit, za chvíli utratili miliony!

Na začátku minulého týdne získali kriminalisté krajského ředitelství informaci, že jsou v Praze „turisté“ z Malajsie, kteří k nákupům v nejluxusnějších obchodech využívají padělané platební kary.

Celý článek


1 ... << 216 217 218 219 220 221 222 >> ... 264