Přehled článků

Zavař. Přineste si talíř a přijďte na polívku!

Přijďte se uprostřed zimy v neděli 1. února zahřát do divadla Alfred ve dvoře. Přijďte od 16 hodin na polívku! Originální receptury budou z kuchyně herců, tanečníků, muzikantů, producentů a pracovních týmů různých kulturních institucí.

Celý článek


Prestižní festival módy expanduje, letos se v Praze uskuteční dvakrát

Prague Fashion Weekend, který je třetím rokem součástí rodiny světových festivalů módy pod hlavičkou Mercedes-Benz, a stojí tak bok po boku nejvýznamnějších týdnů módy včetně londýnského, pařížského, milánského a mnoha dalších, přijde v roce 2015 s maratonem módních přehlídek dvakrát. Kromě již zavedeného termínu v září se nově uskuteční také v březnu.

Celý článek


Pražský Smíchov si už budou Moraváci pamatovat, „Starouš“ totiž dobyl Brno!

Pražský pivovar Staropramen zaznamenal nedávno velký úspěch na 23. ročníku prestižní degustační soutěže Zlatý pohár PIVEX – Pivo 2015, která se každoročně koná v Brně.

Celý článek


Středověké umění v Čechách a střední Evropě

Dlouhodobá expozice umístěná v patře Klášter sv. Anežky České prezentuje na více než dvou stech exponátech z oboru malířství, sochařství a uměleckého řemesla proměny formy a funkce výtvarného díla během tří staletí.

Celý článek


Potřeboval jsem se nutně uvolnit, vysvětlil své noční řádění

Ve středu hodinu před půlnocí zaznamenal dozorčí operačního střediska městské policie v Praze 12 na kamerovém systému muže v bílé bundě, který v ulici Obchodní náměstí přišel k automatu na jízdenky a začal do něj kopat.

Celý článek


Premiéra Laterny magiky: Podivuhodné cesty Julese Verna

Ve čtvrtek 19. února proběhne na Nové scéně Národního divadla světová premiéra pod hlavičkou souboru Laterny magiky: Podivuhodné cesty Julese Verna. Inscenace s prvky činohry i pohybového divadla čerpá inspiraci z románů slavného spisovatele, zejména z oblíbeného titulu Tajuplný ostrov a současně je holdem průkopníkům filmu a jejich mnohdy naivním pokusům zachytit pohyb a děj na celuloidový pás. 

Celý článek


Výstava Magie skla v Senátu. Vstup zdarma

Ve Výstavní síni Senátu je k vidění výstava Magie skla, která představí návštěvníkům tvorbu sklárny Beránek ve Škrdlovicích ze sbírky Východočeského muzea v Pardubicích.

Celý článek


Prague City Tourism získal ocenění za svou pivní kampaň

Projekt Do Prahy za pivem, jehož cílem bylo vyzdvihnout fenomén pražské pivní gastronomie a přilákat do města domácí turisty, ocenila porota soutěže Velká cena cestovního ruchu 2015 druhým místem v kategorii Nejlepší turistický produkt. Odborníci vyzdvihli zejména profesionalitu tištěných materiálů (Pivní průvodce Prahou, Pivní kuponová knížka) a zapojení pražských podniků a hotelů.

Celý článek


Pacient nechtěl na psychiatrii. Museli zakročit strážníci

Během víkendu byli strážníci z Prahy 4 požádáni personálem nemocnice o pomoc s převozem agresivního pacienta do psychiatrické léčebny. 

Celý článek


Je to zdravý kluk. V Babyboxu se našlo první letošní miminko

Dnes, 20. ledna, v 10:27 přivítal babybox na radnici Prahy 2 zdravého novorozeného chlapce. Je 113. takto odloženým dítětem v Česku a prvním letošním.

Celý článek


Porod na skalní stěně, dvojčata se tam teď cítí jako doma!

Přestože jaro ještě ani nezačalo klepat na dveře, v Zoo Praha už se rodí nová mláďata. A rovnou dvojčata! Minulou neděli je porodila samice paovce hřivnaté přímo na plošinách skalní stěny. A aby toho nebylo málo, včera se stádo paovcí rozrostlo o další čerstvě narozené mládě.

Celý článek


Nezletilé školačky chytl rapl, válely se po zemi a řezaly smíchy. Co je k tomu přimělo?!

V pondělí odpoledne dorazila do vnitrobloku na Náměstí Svatopluka Čecha v Praze 10 skupina školaček, které svým hlučným chováním působily dojmem, že konec vyučování oslavily něčím ostřejším.

Celý článek


Teolog se prásknul přes kapsu, za bezdomovci jezdí speciální kára

Naděje nedávno poprvé  vyjela za bezdomovci v Praze 6 v novém speciálně upraveném automobilu. Nezisková organizace ho získala díky štědré podpoře teologa Tomáše Halíka. Dovybavení pro převoz zdravotně handicapovaných lidí bez domova uhradila Nadace Charty 77 z Konta Bariéry. Celková cena automobilu je 1 016 187 korun.

Celý článek


Ian Ritchie’s SOHO Project představí skladby z připravovaného alba

Po úspěšném loňském turné se výjimečný britský saxofonista, skladatel a uznávaný producent Ian Ritchie vrací do České republiky a na Slovensko, aby představil publiku skladby ze svého připravovaného alba.

Celý článek


Divadlo ABC: Půlrok s V+W aneb Od Wericha do Voskovce

V prvním pololetí roku 2015 uplyne 110 let od narození Jana Wericha a Jiřího Voskovce. Divadlo ABC bude tato významná výročí připomínat celou řadou speciálních akcí. „Půlrok s V+W aneb Od Wericha do Voskovce“ odstartuje 6. února, v den 110. výročí narození Jana Wericha, a to představením V+W Revue s netradičním překvapením pro diváky. 

Celý článek


1 ... << 220 221 222 223 224 225 226 >> ... 264