Přehled článků

Před jízdou nasávali, prozradily je nejapnosti při jízdě

Dva řidiče pod vlivem alkoholu zadrželi strážníci Městské policie Praha během uplynulého víkendu.

Celý článek


Taxikář jel s padělanými doklady

V sobotu odpoledne uviděli pražští strážníci ve Strakonické ulici taxi, které na benzinové stanici vysazovalo cestujícího. Strážníci se rozhodli provést kontrolu řidiče, zda dodržuje nařízení o maximálních cenách taxislužby. Řidič strážníkům předložil doklady potřebné k provozování taxislužby.

Celý článek


Dámy zbystřete, na Ladronkafestu zahraje i fešák Mišík. Vstup je zdarma!

Letošní ročník největšího festivalu volnočasových aktivit Ladronkafest vypukne již v sobotu 6. září přesně v 11 hodin v parku Ladronka. Městská část Praha 6 letos přizvala jako hlavní hudební hvězdy Adama Mišíka a skupinu We On The Moon. Představí se 50 organizací a nechybí ani netradiční aktivity – například slackline nebo carrom. Vstup na akci je zdarma.

Celý článek


Trapas při koncertu Petry Janů: Zpěvačka z něj vybruslila s grácií

V rámci nedělního hudebního maratonu s názvem Koncert pro park v Praze 13 vystoupila i zpěvačka Petra Janů. Její nezaměnitelný hlas nedoprovázela kapela, ale cédéčko. A v tom byl kámen úrazu.

Celý článek


Velký cestovní kufr způsobil poprask v pražském metru

V neděli 31. srpna přesně v půl jedné odpoledne si policisté všimli ve stanici metra C Florenc opuštěného velkého cestovního kufru.

Celý článek


Japonismus v českém umění

Výstava představuje japonské inspirace ve výtvarném umění v českých zemích od druhé poloviny 19. století do začátku 30. let 20. století převážně v malbě, grafice, sochařství a užitém umění. Umělecká díla doplní dobový archivní materiál a fotografie. Výstava současně uvádí významné sběratelské osobnosti japonského umění a dobové výstavy v českých zemích.

Celý článek


Kaple sv. Kláry se otevře veřejnosti

V rámci Dnů evropského dědictví Botanická zahrada hl. m. Prahy zpřístupní veřejnosti kapli sv. Kláry, která se nachází na vrcholu stejnojmenné vinice, jež k zahradě patří.

Celý článek


Pozvánka: Krásy českého skla a bižuterie

V Toskánském paláci uvidíte rozsáhlou prezentaci českého sklářského a bižuterního průmyslu, které se účastní přední sklářské a bižuterní firmy, sklářské školy a sklářští výtvarníci.

Celý článek


ÝBRKÝBL: Rozhoupejte ramínka ve vašich skříních

Podzimní ÝBRKÝBL se uskuteční v pátek a v sobotu 5. a 6. září v klubu Podnik na Bubenské, kousek od Strossu nebo metra Vltavská. Čeká na vás tradičně grandiózní módní smršť s neopakovatelnými kulinářskými zážitky, ale nově také DIY módní dílny, kde můžete uplatnit svůj přirozený talent a vesele tvořit.

Celý článek


Nestihli to. Tatínek porodníkem

V pátek brzy ráno vyjížděl lékař se záchranáři do ulice V Úžlabině ve Strašnicích k překotnému porodu.

Celý článek


Čtyřlístek na stříbrné minci, Helena Vondráčková dostane medaili

Největší setkání sběratelů ve střední a východní Evropě má za sebou 17 let úspěšné kariéry. Tradiční sběratelské předměty, mezi které patří mince, medaile, poštovní známky, pohlednice, minerály a drahé kameny, začíná ve čtvrtek 4. září. Můžete čekat přes 230 vystavovatelů z několika desítek zemí. Někteří vystavovatelé se na veletrhu představí úplně poprvé.

Celý článek


VyšeHrátky 2014 prodlouží dětem prázdniny

Divadlo pro batolata, bojovka, workshopy, odpolední večerníčky slavných tatínků i večerní VyšeBar pro dospělé. Nejen tak bude vypadat jedenáctý ročník festivalu VyšeHrátky, který oživí vyšehradský areál Královské a knížecí akropole už dnes.

Celý článek


Motorkář jel v tunelu jako šílenec, to nemohlo dobře dopadnout

Přibližně ve čtvrt na dvě odpoledne havaroval v Mrázovce mladý motorkář. Tunel byl kvůli tomu uzavřen desítky minut. Prvotní informace vypovídaly o tom, že motorkář s největší pravděpodobností utrpěl těžké zranění.

Celý článek


Minty Blešení #2 nabídne věci s příběhem

Pokud toužíte po nových šatech, které cestou po Příkopech nepotkáte stokrát, po knížce, která procestovala svět, anebo po vysokých Leviskách, které už dlouho sháníte, přijďte se podívat 31. srpna na Minty Blešení #2.

Celý článek


Půlnoc odbila, zpětná zrcátka se kvůli vandalovi v ohni smažila

Pražští hasiči likvidovali v noci na pátek drobné požáry dvou aut v ulici Jílovská ve čtvrté městské části.

Celý článek


1 ... << 249 250 251 252 253 254 255 >> ... 264