Přehled článků

Rybařili v centru Prahy, povolenku neměli

Na pytláky čas od času v rámci své služby narazí strážníci z okrajových městských částí. V samotném centru metropole to bylo pro strážníka, který má na starosti dohled nad městskými kamerami, přeci jen trochu překvapení.  

Celý článek


Proslulý dirigent Ernst van Tiel míří do Prahy odehrát kinokoncerty

Výjimečný kinokoncert Harry Potter a Kámen mudrců in Concert™ dorazí do Prahy již 10. února a během jediného dne zažijí diváci hned dva koncerty, první odpolední od 13 hodin a druhý večerní od 19 hodin. V rámci obou koncertů v libeňské hale O2 Universum si diváci budou moci vychutnat výkon velkého jména ve světě dirigování, Ernsta van Tiela.

Celý článek


Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří do Prahy

Britská pětice troublemakerů Skinny Lister hraje pořádně nabušený folk s nepopíratelnými prvky punku a během toho se elegantně vznáší na vlnách tradiční irské muziky. Jejich hudba se žene v rychlém tempu, je plná dravých rytmů a jestli si někdo umí dokonale pohrát s tradičními prvky irského folklóru a neobvyklými hudebními nástroji, jako je třeba melodeon nebo soudek od rumu, jsou to právě Skinny Lister.

Celý článek


Pes zaběhl do nory za nutrií, našli ho štěrbinovou kamerou

Na ostrově Štvanice hasiči ze dvou stanic hledali psa, který svému majiteli zaběhl do nory za nutrií. Případ se stal v pátek 12. ledna odpoledne. 

Celý článek


Záchrana koně v Lipencích, hasiči ho zvedli pomocí speciálních popruhů

V úterý 9. ledna dopoledne zasahovali hasiči ze dvou stanic v Praze-Lipencích. Informoval o tom mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. 

Celý článek


Praha byla první v americké anketě jako nejkrásnější vánoční destinace

Vánoční prázdniny v Praze s přehledem získaly první místo v anketě amerického cestovatelského průvodce U.S. News jako nejkrásnější vánoční destinace na světě. Předběhly i tradiční evropské metropole jako jsou Vídeň, Budapešť nebo americký Aspen. Mezi desítkami tipů volili respondenti podle různých parametrů, kdy je v Praze nejvíce zaujala celková atmosféra, výzdoba, strom i umístění trhů do centra Prahy.  

Celý článek


Dáma roku 2023: Zvítězila žena, která porazila vážnou nemoc

Jako bájný Fénix z popela v roce 2020 vstala Hana Steinbergerová (66) z Pleteného Újezda. Tehdy jí byl odstraněn velký nádor z mozku a nikdo netušil, zda zákrok přežije. Nakonec vše dobře dopadlo. Tedy až na to, že došlo k poškození očního nervu. Paní Hana se rozhodla, že se nebude litovat a schovávat v ústraní, a přihlásila se do soutěže Československá Dáma roku 2023. Tu ve finále vyhrála!

Celý článek


V Praze vystoupí Men4Queen, nemá to být laciná svlíkačka

Celovečerní představení pánské taneční skupiny Men4Queen představuje pánskou show na evropské úrovni. Žádná laciná „svlíkačka“! Čeká vás strhující 90minutové představení, které vás nenechá v klidu. Nejenže uvidíte nádherná muskulaturní těla tanečníků, ale také nebezpečné akrobacie, tanec a zažijete mrazivou vášeň a potěšení! To je jinými slovy MEN4QUEEN STRIP STORY SHOW.

Celý článek


Jakub Kohák coby Aquaman nebezpečně máchal trojzubcem

Tajemství nejhlubších oceánů a prastarou sílu, která se v nich ukrývá, přináší na plátna kin nový snímek z dílny DC Comics. Aquman v podání Jasona Momoi se po pěti letech opět vrací na plátna kin a spolu s ním i nové akční podmořské dobrodružství. Pražské Cinema City IMAX uvedlo snímek Aquaman a ztracené království v rámci poslední slavnostní premiéry v tomto roce. Které celebrity si přišly zpříjemnit vánoční shon návštěvou kina?

Celý článek


Děti ze školek Prahy 11 malovaly své nejbližší, radnice chystá výstavu

V listopadu byli oceněni vítězové dětské výtvarné soutěže Maminka, tatínek nebo někdo blízký. 

Celý článek


4 Tenoři převzali na vánočním koncertě platinovou desku

Vokální formace 4 Tenoři si v pátek 15. prosince v pražské Lucerně převzala platinovou desku Supraphonu za své druhé album Láska prý. Na vánočním koncertě zazpívali nejen písně z tohoto alba, ale i z debutového eponymního alba, které získalo zlatou a platinovou desku již dříve.

Celý článek


Vánoční setkání u zvoničky

Stříbrnou adventní neděli 17. prosince můžete oslavit u zvoničky v Hrdlořezích. Uslyšíte vánoční melodie, ochutnáte teplý čaj i svařené víno nebo si můžete opéct buřty.

Celý článek


Nešťastník skočil z Palackého mostu, do záchrany se zapojili i lidé z náplavky

Pražští policisté minulý týden zachránili z Vltavy muže, který se pokusil spáchat sebevraždu skokem z Palackého mostu. Využili k tomu záchranářský házecí vak, pomohli jim také přihlížející lidé včetně posádky lodi kotvící na náplavce. Vysílený a promrzlý muž vyvázl bez vážnějších následků, skončil v psychiatrické léčebně. Informoval o tom mluvčí Richard Hrdina.

Celý článek


Opilý řidič usnul v křižovatce

Na křižovatce ulic Žatecká x Platnéřská stálo v neděli 3. prosince auto se staženým okénkem, zapnutým rádiem a řidičem se zavřenýma očima. Na oslovení hlídky nejprve nereagoval, proto strážníci zkusili, zda je při vědomí.

Celý článek


Lenka Filipová zpívá v KC Zahrada

Adventní koncert Lenky Filipové s hity jako Zamilovaná nebo Za všechno může čas si můžete poslechnout 13. prosince od 19 hodin.

Celý článek


<< 1 2 3 4 5 6 >> ... 264