Maxijedlík snědl obří pizzu za devět minut! A pak si dal ještě makrelu
Jaroslav Němec při pojídání pizzy. Foto: J.N.

Maxijedlík snědl obří pizzu za devět minut! A pak si dal ještě makrelu

2. května 2021 20:40
Autor: red
Poslední dubnovou sobotu Jaroslav Němec z Bystrého na Svitavsku stanovil rekord v pojídání pizzy. Pokrm o průměru 57 centimetrů snědl za devět minut a čtyři vteřiny!

„Ráno jsem si dal doma v rodném Bystrém u Poličky ke snídani chleba s olomouckými syrečky a cibulí a pak vyrazil do boskovické pizzerie ve Zborovské ulici, abych pokořil další hranici lidských možností,“ zavzpomínal na to, co rekordu předcházelo. 

„Člověk se musí po ránu pořádně najíst, aby nebolelo břicho,“ poslední dobou se snažím jíst zdravě. Za možnost zkusit si sníst co nejrychleji obří pizzu jsem vděčný, protože různé soutěže jedlíků jsou už prakticky víc než rok kvůli pandemii koronaviru zrušené,“ řekl.

maxijedlik

Krátce před tím, než se pustil do pikantní pizzy

Mám rád pálivá jídla, takže si objednal sýrovou pizzu s feferonkami. Pizzu už dřív soutěžně jedl, ale to bylo na množství, nyní to bylo na čas. „Pizzu Heart mají i u nás v Poličce, takže jsem na tom poslední dobou trochu závislý. Mají tam šestatřicet druhů, což už je pěkná škála chutí,“ řekl.

Před spuštěním časomíry si do dvou hrnků nalil čistou vodu na zapíjení a po spuštění časomíry se do pálivé pochoutky s chutí pustil.

„Zvolil zajímavou techniku, protože každý díl jsem si přehnul napůl a hltal jen měkkou část koláče, pokrytého rozteklým sýrem a feferonkami. Tvrdší okraje jsem si nechával na finiš,“ popsal.

Sousta průběžně zapíjel vodou, až mu na stolku zůstaly jen zmíněné opečené okraje pizzy. S těmi měl trochu problém, nicméně stopky se nakonec zastavily na parádním čase devět minut a čtyři sekundy.

„Tipoval jsem to do deseti minut, což se povedlo. Po cestě domů jsem si dopřál v Kunštátu k obědu grilovanou makrelu,“ dodal.