Mladý kuchař z Prahy zamířil do finále soutěže Svačina roku
Mozzarellová rolka s tuňákem Rio Mare a avokádem podle Ondřeje Kubů. Foto: archiv

Mladý kuchař z Prahy zamířil do finále soutěže Svačina roku

3. prosince 2018 07:41
Nadějný kuchař Ondřej Kubů ze Středního odborného učiliště gastronomie z Prahy 10 – Malešice se probojoval do finálové patnáctky 6. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Velké finále se uskuteční 4. prosince v pražském gastro studiu Chefparade+. 

Úkolem 15 finalistů je připravit naživo svůj originální recept zdravé, chutné a originální svačinky za použití výrobků Rio Mare. Na vytvoření moderní tuňákové svačinky mají časový limit 20 minut. Porotci budou hodnotit nejen chuť a přípravu, ale také nápad a foodstyling.

Nejlepší vyhrává poukaz v hodnotě 7000 korun a soutěžící na druhém a třetím místě získají poukazy v hodnotě 5000 a 3000 korun. Pořadatelská porota vyhlásí

„Zvláštní cenu Rio Mare“ v hodnotě 5000 korun. Navíc všechny školy, ze kterých budou ocenění kuchařky a kuchaři, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.

O nejlepších soutěžících bude rozhodovat odborná porota složená z garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře kuchařského studia Atelier Culinary Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele a foodbloggerka Eva Ehrenbergerová. Finálovým kolem provede soutěžící herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Ondřej Kubů, Střední odborné učiliště gastronomie, Praha 10 – Malešice, Mozzarellová rolka s tuňákem Rio Mare a avokádem:

Suroviny na 4 porce: 1,5 konzervy tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, 280 g mozzarelly, 40 g avokáda, 20 g oliv, 100 g rajčat, lžíce krájené cibule, 40 g toastového chleba, 20 g manga, lžíce bylinkového másla, lžičku citronové šťávy LiMMi, lžičku extra panenského olivového oleje Monini, sůl a pepř na dochucení.

Postup: Vymačkanou mozzarellu zahříváme při 150°C cca 4 min. Slijeme zbylou vodu a zformujeme placku, kterou naplníme směsí tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, oliv a avokáda. Zarolujeme a rozkrojíme na půlku. Dva vzniklé kousky položíme na rajčatový salát, dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí, chilli. Ozdobíme plátkem manga a lístky máty. Zakápneme extra panenským olivovým olejem Monini, citronovou šťávou LiMMi a podáváme s opečeným toustem potřeným bylinkovým máslem.