Slůňata se seznamují, březnová samička je aktivnější
Sloní samičky od sebe dělí šest týdnů, již nyní jsou však skoro stejně velké (mladší slůně je na snímku vlevo). Foto: Petr Hamerník / Zoo Praha

Slůňata se seznamují, březnová samička je aktivnější

11. května 2020 19:47
Autor: TZ, red
Sloní samičky, z nichž první se narodila koncem března a druhá v sobotu, bývají často bok po boku a vzájemně se dotýkají choboty. Obě jsou velmi vitální a pravidelně pijí mléko od svých matek. V závislosti na počasí je návštěvníci uvidí ve venkovním výběhu tento týden, pravděpodobně již zítra po poledni.

V procesu seznamování je zatím aktivnější březnová samička, ovšem mladší slůně, které do stáda přibylo tuto sobotu nad ránem, se rychle osměluje a opětuje pokusy o kontakt.

V prvních hodinách po porodu se mladší slůně drželo spíše své tety, slonice Tamary, na matku Janitu se fixovalo postupně. Nyní již každé ze slůňat pije častěji od vlastní matky, což je jeden z nejdůležitějších aspektů, který chovatelé sledují.