Víkend hmyzožravců nabídne ochutnávku potravy budoucnosti
Sarančí jednohubka. Foto: Petr Hamerník / Zoo Praha

Víkend hmyzožravců nabídne ochutnávku potravy budoucnosti

18. července 2019 16:29
Autor: TZ, red
Smažené, pečené, na sladko i na slano připravené cvrčky či moučné červy, ale také hmyzí salát a buchtu můžete tento víkend ochutnat v Zoo Praha. Pokrmy pro návštěvníky připraví vyhlášený hmyzí šéfkuchař Milan Václavík. 

Tuto sobotu a neděli budou mít návštěvníci naší zoo možnost ochutnat různé hmyzí speciality. Na jídelním lístku budou nejen tradiční smažení cvrčci, sarančata, šváby a červy, ale také hmyzí buchty a v restauraci Oceán si dokonce budete moci objednat originální hmyzí salát.

Víkend hmyzožravců nabídne vedle ochutnávky hmyzu i další program. V Divadélku Archa se zájemci seznámí s mnoha druhy hmyzu včetně velkých švábů a strašilek.

V Rezervaci Bororo na děti čekají hmyzí hry, znalostní kvízy a poznávačky. U Vzdělávacího centra předvede své umění nejzkušenější kuchař jedlého hmyzu v České republice Milan Václavík.

K dispozici bude také jeho kniha Hmyz na talíři a zájemci si mohou odnést recepty na přípravu hmyzích pokrmů, například na moučné červy s bylinkami nebo cvrčky na másle s čokoládou. Program probíhá po oba dny mezi 10. a 16. hodinou.

„Originálním dárkem z návštěvy Víkendu hmyzožravců v Zoo Praha se mohou stát proteinové tyčinky z cvrččí mouky, které si návštěvníci mohou koupit na šesti místech v areálu zoo a hned v několika příchutích – například čokoládové, ananasové a višňové,“ doporučuje Martin Smrček ze Zoo Praha.